درب های آکوستیک
اهمیت درب های آکوستیک در محیط های خاص:
امروزه، مردم در مورد انزوای شخصی خود بسیار خاص هستند، بنابراین نیاز به تاسیسات حذف نویز در طول سال ها افزایش یافته است.
درب های آکوستیک یکی از راه حل های مهم داخلی برای جلوگیری از تداخل صدا هستند.
محیطهای خاصی مانند سالنهای اجرای زنده برتر و سایر فضاهای تجاری وجود دارد که کنترل صدا و صدا در آنها دغدغه اصلی است.
بنابراین در چنین مکان هایی برای جذب آکوستیک نیاز به درب های کنترل کننده صدا مناسب و فوق العاده است.
با این حال، طراحان ساختمان باید عوامل خاصی را قبل از نصب درب آکوستیک در نظر بگیرند. عوامل اصلی نگرانی ساختار مجموعه درب، مکان، شواهد آزمایشی و دلیل نیاز به چنین نصب صوتی است.
محیط هایی که درهای آکوستیک ضروری هستند:
- سالن آمفیتئاترها
- سالن های نمایش
- کتابخانه ها
- اتاق های تمرین گروه
- فضاهای تجاری حساس به صدا
- تنظیمات دولتی خصوصی و اتاق های دیگر
چارچوب درب:
دربهای آکوستیک دارای مهر و مومهایی برای جلوگیری از نفوذ صدا در اطراف لبه در هستند و اغلب دارای یک درزگیر خودکار برای مهر و موم کردن شکاف زیر آن هستند،
بنابراین بیشتر دربهای ضد صدا از قبل در یک چارچوب مناسب آویزان شدهاند و باید به عنوان یک واحد کامل نصب شوند.
هر دری به سفارش ساخته می شود، بنابراین اندازه مسئله خاصی نیست و گزینه های زیادی برای تکمیل درب و قاب وجود دارد.
پانل های شیشه ای:
پانل های بینایی شیشه ای را می توان با برخی محدودیت ها گنجاند. نصب پانل شیشه ای در یک درب آکوستیک بر عملکرد تأثیر می گذارد،
بنابراین اندازه و نوع شیشه مهم است و این امر به ویژه در صورتی که درب دارای گواهینامه صوتی و آتش نشانی باشد، اهمیت دارد.
دیوارها، سقف ها و کف ها:
هنگامی که مشکل نویز دارید، باید به یاد داشته باشید که صدا از دیوارها، کف، سقف و تکیه گاه های سازه عبور می کند، بنابراین باید به این مناطق فکر کنید.
مقاوم در برابر آتش:
مجموعه درهای آکوستیک دارای حفاظت درجه بندی آتش سوزی هستند، با طیف وسیعی از درها که از 30 دقیقه تا 240 دقیقه مقاومت در برابر آتش نشان می دهند.
این درب ها با در نظر گرفتن نیازهای امنیتی و سلیقه زیبایی شناختی مشتریان طراحی شده اند. درب ضد حریق در دو نوع تک لنگه و دو لنگه موجود می باشد.
آنها برای ساختمان های مرتفع، چند مجتمع، پارک های نرم افزاری، سالن های نمایش، استودیوهای ضبط، پالایشگاه ها، ایستگاه های مترو و داروسازی توصیه می شوند.
در اینجا چند نکته ضروری در مورد درب های آکوستیک و اهمیت آنها در محیط های فوق ذکر شده است:
حذف نویز: اساساً صدا در محیط محلی منعکس می شود و همچنین هنگام برخورد به سطح مقداری از آن جذب می شود.
اما صدای منعکس شده می تواند از اتاق خاص (مثلاً یک اتاق موسیقی) خارج شود و ممکن است فضاهای مجاور را مختل کند.
بنابراین، دربهای صوتی میتوانند یکی از راههای جلوگیری از تداخل صدا در اتاقهای دیگر یک ساختمان خاص یا ساختمانهای مجاور باشند.
اندازهگیری زمان طنین: قبل از نصب دربهای آکوستیک، یک مهندس آکوستیک ابتدا مدت زمانی را که طنین صدا در یک اتاق طول میکشد اندازهگیری میکند.
به این ترتیب می توان بهترین نوع درب آکوستیک را برای محیط های خاص مانند بیمارستان ها، اتاق های موسیقی، سالن ها انتخاب کرد.
تنظیم فضا: نکته مهم دیگری که قبل از نصب در نظر گرفته می شود این است که یک اتاق یا فضای خاص باید “تنظیم” شود تا زمان طنین منطقه خاص مشخص شود.
با توجه به آن می توان یک نوع درب مناسب را انتخاب کرد. علاوه بر این، زمانهای طنین را میتوان توسط جاذبهای صوتی دیگر مانند مبلمان داخلی نیز تنظیم کرد.
انواع درب های آکوستیک: انواع مصالح به کار رفته در درب آکوستیک با توجه به ساختمان و کاربری اتاق متفاوت است.
این به این دلیل است که برخی از درهای آکوستیک که ممکن است برای اتاقهای موسیقی کوچک مناسب باشند ممکن است در سالنهای بزرگ یا سالنهای کلیسای جامع که صداهای تولید شده ،
توسط ارکستر نیاز به طنیناندازی خاصی دارند، مؤثر نباشند. از این رو، مهم است که بدانید که دربهای آکوستیک خاص برای جذب و طنین بهتر صدا باید در کجا نصب شوند.
درب استیل آمفی تئاتر:
در ساخت درب استیل آمفی تئاتر چهار چوب و لنگه تماما از متریال پروفیل استنلس استیل با ضخامت 2 میلی متر نگیر تایوانی آلیاژ 304 و لولاها به صورت سه پارچه تمام استیل می باشد .
درب استیل آمفی تئاتر در ابعاد گوناگون به شکل استیل و شیشه در نما و لمسه در پشت درب و ترکیب استیل و تمام لمسه ساخته می شوند . دربهای آمفی تئاتر معمولا بصورت بیرون بازشو در نظر گرفته می شوند .
درب لمسه و استیل:
لمسه کاری و یا لمسه کوبی به عمل نصب پارچه و انواع روکش های چرم طبیعی و یا مصنوعی گفته می شود.
که در این فرآیند ابتدا یک لایه به ضخامت 3 الی 5 سانتی متر از الیاف مصنوعی لاکیو ( مواد نانو از جنس پلی استر ) و یا فوم مصرفی در صنایع مبلمان و … بروی یک صفحه نئوپان و یا MDF الحاق می شود و
در مرحله بعدی پارچه یا چرم مصنوعی به صورت کششی روی سطح کار می شود و با استفاده از منگنه و چسب در قسمت پشتی ثابت می شود .
پس از کشیدن چرم ، ثابت کردن آن توسط گل میخ و یا دکمه در طرح های مختلف سطح نهایی کار به صورت غیر هم سطح ( برجسته و فرو رفته )
معمولا در اشکال های لوزی شکل که دکوراتیو و بسیار زیباست لمسه کوبی می شود .
مجموعه سینما چوب فیدار از فرآیند لمسه کاری در تولید دربهای لمسه و استیل به منظور ساخته دربهای آمفی تئاتر ، درب سالن سینما ، درب اتاق کنفرانسی و سالن اجتماعات استفاده می کند .
از خصوصیات درب لمسه و استیل می توان به ضد صدا بودن ، عدم نیاز به رنگ آمیزی و ترمیم بدنه چهار چوب و درب قابلیت نظافت آسان و داشتن ظاهری زیبا و دکوراتیو اشاره کرد .