استانداردها و ضوابط طراحی سینما
طراحی سینما به سرعت در حال تغییر است. سینماهایی که فقط پنج یا ده سال پیش ساخته شده اند، امروزه دیگر قدیمی محسوب می شوند و برای به روز کردن آنها برنامه ریزی باید شود.
مخاطبان در سراسر جهان خواهان استانداردهای بسیار بالایی از راحتی، امکانات جانبی و ارائه فنی هستند. سینماهای محلی که موفق به تغییر و بروزرسانی نمی شوند به سرعت توسط تماشاگران، ناکافی تلقی می شوند.
اکثرا در نظرسنجیها مرتباً به نظراتی اشاره میکنند که از سینماهای قدیمی و بیکیفیت انتقاد میکنند .استانداردها و ضوابط طراحی سینما را ما بصورت کامل در این مقاله شرح دادیم.
فضاهای سالن سینما:
9 مورد از فضاهای کلی تشکیل شده سینما:
سالن انتظار سینما، ورودی سینما، صندلی تماشاگران، ورودیها و خروجیهای سالن سینما، راهروهای سالن نمایش، سرویسهای بهداشتی سینما، اتاق پروژکتور، پرده نمایش، گیشه بلیط فروشی
تعداد سالن های نمایش:
تقریباً تمام سینماهای جدید دارای چند سالن هستند. دلیل آنهم داشتن چندین مخاطب متفاوت است برای سلیقههای مختلف،البته کاربردهای دیگری مثل جشنوارهها،برنامههای آموزشی هم دارند.
از نظر هزینه های عملیاتی، تفاوت زیادی بین داشتن یک سینمای دو یا سه پرده در مقایسه با یک سینمای بزرگتر وجود ندارد. جعبه های پروجکشن می تواند چندین صفحه نمایش را ارائه دهد.
ظرفیت صندلی و فضای مورد نیاز:
مقدار فضای مورد نیاز برای هر سالن :
200 صندلی: 270 متر مربع
150 صندلی: 190 متر مربع
75 صندلی: 125 متر مربع
تعداد نمایشگرها و ظرفیت سالن به عوامل زیادی بستگی دارد که از برآوردهای بالقوه مخاطب و محدوده برنامه ریزی شده تا بودجه موجود و ویژگی ها و اندازه سایت یا ساختمان را شامل می شود.
به طور کلی یک سالن متوسط یا بزرگ با حداقل 150 نفر مورد نیاز است. ظرفیت معمولی تر حدود 200-230 صندلی است. این سالن باید بتواند مخاطبان اوج آخر هفته خود را در خود جای دهد .
مشکلات صدا:
تماشای فیلم قبل از هر چیز یک رسانه بصری است، بنابراین کیفیت صدای ضعیف حتی واضح ترین تصاویر را نیز از بین می برد. صدا قسمتی است که اغلب نادیده گرفته می شود، اما همانطور که به خطوط دید خوب نیاز دارید،
به خطوط صوتی خوب هم باید توجه کامل داشته باشید .
جدای از ملاحظات راحتی و اندازه آشکار، ضروری است که سالنها با در نظر گرفتن موارد زیر طراحی شوند:
عایق صوتی خارجی
عایق صدای داخلی:
این امر به ویژه در مورد صفحه نمایش های متعدد که در آن یک موسیقی متن بلند می تواند به سالن مجاور برسد بسیار مهم است.
خدمات و تجهیزات کنترل نویز:
صداهایی مانند تهویه مطبوع، آسانسور، توالت و تجهیزات پروژکتوری باید کنترل شوند.
آکوستیک:
طراحی آکوستیک در سینماها باید از مرحله امکان سنجی – مکان یابی، برنامه ریزی سالن و غیره تا راه اندازی نهایی مورد توجه قرار گیرد.
افزایش تجربه مشتری:
ارائه رستوران ها و امکانات بار می تواند تجربه کلی مخاطبان شما را در مدت زمانی که در سینما سپری می کنند، افزایش دهد. همچنین باعث طولانی شدن تجربه خواهد شد.
یک مکان هنری خوب می تواند به دلیل خدمات پذیرایی ضعیف کاملاً ویران شود. بنابراین حفظ کنترل و انعطاف پذیری در مورد آنچه ارائه می شود ضروری است.
حتی اگر عملیات پذیرایی خود را به یک اپراتور اجاره میدهید، باز هم متوجه میشوید که رستورانها و بارهای موجود در محل شما بخشی از سازمان شما هستند
و تجربه ناخوشایند برای مشتریان شما تاثیر بدی بر شما خواهد داشت.
کافهها و رستورانها در مکانهای هنری گاهی اوقات توسط مدیریت آنها بهعنوان فرصتی برای بازگشت سریع مالی به فعالیتهای اصلی، یعنی هنر، تلقی میشوند.
دیگران ممکن است این نظر را داشته باشند که بازده مالی یک ملاحظات ثانویه است و هدف اصلی از امکانات پذیرایی خدماتی به مشتریان است که تجربه کلی آنها از محل برگزاری را افزایش دهد.
دسترسی برای افراد دارای معلولیت:
مطابق با تمام ساختمان های عمومی، سینماها باید برای افراد معلول قابل دسترسی باشند. تعداد فضاها/امکانات ویلچر در هر سالن بر اساس نسبتی به تعداد صندلیها است،
و باید وسایل فرار مانند فضاهای پناهگاه معلولان در لابیها یا پلههای محافظتشده در برابر آتش وجود داشته باشد.
قرار گرفتن فضاهای صندلی چرخدار و ارائه مسیرهای دسترسی همسطح به فضاهای پناهگاه معلولان می تواند چالشی برای طراحان سینما باشد که در آن تغییر کاربری به یک ساختمان موجود وجود دارد.
حمل و نقل و پارکینگ:
به استثنای برخی از سینماهایی که در مرکز شهرقرار دارند، اکثرمردم برای رفتن به سینما با ماشین وارد می شوند. پارکینگهای رایگان و فراوان در خارج از شهر بسیار محبوب شده است
و برعکس، سینماهایی با پارکینگهای ضعیف گاهی اوقات مورد انتقاد قرار می گیرند. پارکینگ کافی، ایمن و در مجاورت یک نیاز اساسی برای اکثر سینماهای موفق است.
توصیه می شود اطمینان حاصل شود که حمل و نقل عمومی نیز در دسترس است.
پتانسیل گسترش:
گرایش های اوقات فراغت میان مردم به سرعت تغییر می کند و طراحی سینما نیز از این قاعده مستثنی نیست.
قطعیتهای کمی وجود دارد، اما یکی این است که سینمایی که امروز ساخته میشود در عرض 5 تا 10 سال به دلیل بازسازی باید اصلاح شود.
یکی دیگر از عوامل مهم این است که سایتهای سینمایی را بصورت مرتب با تغییرات جدید بروز شوند.
بسیاری از مشکلات پیش روی سینماهای موجود ناشی از کمبود پتانسیل گسترش است.
کیفیت و نمای ساختمان تاثیر مهمی در انتخاب آن دارد. تعدادی از سازههای هنری که بهخوبی طراحی شدهاند، به مکانهای تفریحی تبدیل شدهاند و تعداد بازدیدکنندگان بیش از پیشبینیشده به دست آوردهاند.
طراحی سینما در حال تغییر است و تاکید بیشتری بر ارائه تجربه تماشایی با کیفیت بالا همراه با امکانات اجتماعی و پذیرایی بهتر است.
بنابراین، یک سینمای جدید باید ظرفیتی برای گسترش یا تغییر در پاسخ به تقاضاهای آینده داشته باشد.
کیفیت یک ساختمان می تواند تفاوت قابل توجهی در بازاریابی موفق یک سینما ایجاد کند
دیدگاهتان را بنویسید