اتاق فرمان چیست؟


امروزه جلسات و همایشات رسمی ارگان‌ها و ادارات در سالن های آمفی تئاتر و همایش برگزار میشود، یکی از مهم‌ترین ویژگی های کیفیت این گردهمایی‌ها اتاق فرمان سالن می باشد.در صورتی که در اجرای برنامه تمامی استانداردها رعایت شود، این تجهیزات صدای سخنران را به دورترین نقطه سالن می رسانند. بخش مهمی از فرایند برنامه ریزی رویداد مربوط به نیازهای صوتی و تصویری سالن است.

اتاق فرمان چیست؟

اتاق فرمان قسمت اصلی سالن محسوب می شود. فرقی ندارد، سالن چه ابعادی داشته باشد. اگر سالن یک اتاق کوچک برای جلسات هیئت مدیره باشد یا یک مرکز آموزشی بزرگ و یا سالن همایشی برای رویدادهای مهم، در هر صورت نیاز به اتاق فرمان است.اتاق فرمان سالن آمفی تئاتر دارای یک مکمل کامل از فضاهای کاری حرفه ای در پشت صحنه از جمله اتاق مجری و گروه کر است.

این فضا دارای ورودی‌های میکروفون متعدد، سیستم پرده‌ای موتوردار، و سخنرانی سفارشی با دوربین مداربسته سه تراشه و پنل کنترل است. کنترل کامل رویدادها از اتاق کنترل با دیوارهای شیشه ای برجسته انجام می شود.

این عملکرد سیستم همچنین شامل پخش دی وی دی، کنفرانس صوتی ، کنفرانس ویدئویی ، چندین نقطه ورودی نمایشگر (VGA و DVI)، ضبط / پخش جریانی چند منبع به طور همزمان MediaPointe، است.

اجزا اتاق فرمان :

این اتاق شامل انواع تجهیزات مورد استفاده در تولید نمایش های تئاتر است. اگرچه اتاق فرمان در مکان‌های مختلف بسیار متفاوت هستند، اما اکثر اتاق‌ها دارای یک تخته نور و گاهی یک تخته صدا هستند. اکثراتاق های کنترل حداقل یک هدست اینترکام دارند که برای ارتباط با خدمه پشت صحنه در طول اجرا استفاده می شود. این اتاق ممکن است دارای قفسه‌های تجهیزاتی برای روشنایی و تجهیزات صوتی باشد.

میکسر نور، اتاق فنی، اتاق فناوری یا فضای مورد استفاده تکنسین های تلویزیون، فیلم یا تئاتر، همه‌ی این‌ها متشکل شده از اتاق فرمان است،که برای بهره برداری از تجهیزات فنی (نور و صدا)، کنترل های روشنایی و صفحه صدا تعیین شده است.

در یک سالن، به طور کلی یک فضای بسته با یک پنجره کشویی بزرگ با نمای خوبی از صحنه در مرکز پشت سالن است و یا ممکن است در طبقه همکف یا در سطح بالکن باشد.این فضا به گونه ای طراحی شده است،

که به اپراتورهای نور و صدا اجازه می دهد بدون حضور در سالن، عملکرد را ببینند. این بدان معناست که آنها می توانند با همکاران خود در غرفه و همچنین تیم مدیریت صحنه و سایر خدمه از طریق هدست ارتباطی صحبت کنند. همچنین یکی از امکانات این فضا استفاده از تجهیزات پر سر و صدا را برای اپراتور فراهم می کند، به ویژه رایانه ها و میزهای روشنایی مبتنی بر رایانه، که به فن های داخلی نیاز دارند تا به درستی کار کنند.در برخی از سالن‌های تئاتر و مدارس کوچک‌تر،گاهی اوقات می‌توان اتاق فرمان را در بالا یا کنار صحنه پیدا کرد.این اجازه را میدهد تا فضایی در پشت سالن برای نشستن بیشتر یا فضای سالن بزرگتر وجود داشته باشد.

در برخی از سالن‌ها،اتاق فرمان به مجموعه‌ای از اتاق‌ها تقسیم می‌شود که به هر یک از عناصر فنی یک تولید،فضای سفارشی خود را می‌دهد.

این امر به ویژه در مواردی اتفاق می افتد که یک تئاتر اجراهایی را تولید می کند که به جای افکت های از پیش ضبط شده نیاز به میکس صدای زنده دارند، زیرا یک اپراتور صدا باید بتواند صدا را در سالن بشنود و

بنابراین از آن جدا نشود.ممکن است یک اپراتور نورپردازی، اپراتور دنباله‌دار یا پروجکشنیست باشد. در برخی از سالن‌هایی که یک یا چند بالکن دارند، ممکن است نقاط زیر اتاق خود را بالای بالاترین بالکن قرار دهند،

با اتاق‌های روشنایی که معمولاً در پشت غرفه‌ها یا اولین بالکن پایین‌تر هستند.در موارد نادر، مانند تئاترهای کم‌هزینه یا در مدارس کوچک یا قدیمی‌تر، اتاق فرمان را به فضای خاصی محصورنمی‌کنند. بلکه بخشی از

فضای خود سالن است. این راه‌اندازی تقریباً هرگز استفاده نمی‌شود زیرا مانع از امکان ارتباط مؤثر تیم تکنسین با منطقه پشت صحنه بدون ایجاد اختلال در عملکرد می‌شود.

اصول طراحی آکوستیک:

هنگامی که در یک فضایی سرپوشیده یک منبع صوتی شروع به پخش انرژي صوتی می کندامواج منتشر شده در لحظه اول در فضای خالی از انـرژي سالن در تمام جهات پیش روي می نماید. پس از مدتـی معین امواج منتشر شده به دیوارها برخورد و بازتاب می نماید. امواج اصلی و امواج بازتابنده با یکدیگر تداخل کرده و به تدریج میدان آکوستیکی را پخش مــی کنند.اگــر پخش انرژی از منبع ادامه یابد این تداخل انرژي آن قدر به طول می انجامد تا مقدار انرژي تباه شــده توسط هوا و دیوارها و سایر ملزومات سالن معادل انرژي منتشـرشده از منبع گردد . که از آن لحظه به بعد میدان آکوستیکی حالتی ثابت پیدا می کند.

صــــدایی که بر اثر بازتاب مکرر منعکس می گردد ضـعیف می شـود تا آن جایی که به طور کامل از بین بروند. بدیهی اســت که از بین رفتن صـدا در سـالنی که توسـط جذب کننده ها به طور کامل پوشـانده شــود بسیار سریع تر صورت می گیرد. مدت زمانی که از لحظه قطع سرچشمه صد تا ســکوت مطلق در سالن به طول می انجامد را طنین یا واخنش می نامند.طنین نتیجه تناسب بین جذب و شـــدت صدا بوده که تابعی از زمان اســــت.

یکی از مهم ترین اهداف طراحی سـالن هاي سـخنرانی این اســت که تمامی افرادي که برجاهاي خود نشسته اند، قادر به شنیدن تمام جملات سخنرانی به طور واضح و بدون زحمت باشند. صدایی که توسط شـنونده شـنیده می شـود ترکیبی اسـت از صداي مستقیم، بازتاب صداي اولیه از دیوارها و سقف و صدایی حاصل از انعکاس مکرر درون سالن شنیده می شود.

تجهیزات اتاق فرمان:

1 – سیستم کنترل تصویر (میکسر تصویر)

میکسر نور

2 – دستگاه پخش تصویر

3 – سیستم ضبط صدا و تصویر ( رکوردر تصویر )

4 – سیستم بازتولید و کنترل صدا

میکسر صدا

5 –  هدفون یا بلندگو

6 – سیستم کنترل دوربین ها

7 – دیمر نورپردازی

8 – تابلو برق

اگر قصد تجهیز سالن کنفرانس، سالن همایش و یا اتاق جلسات شرکت خود را دارید، می توانید با مشاوران سینما چوب فیدار در ارتباط باشید. همچنین برای اجاره سیستم های صوتی و تصویری آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستیم.

شرکت سینما چوب فیدار، بزرگترین ارائه دهنده‌ی تجهیزات سینمایی و اداری در ایران



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *